От Ейми Нортън, 26 април 2017 г. Какво наистина представлява колоноскопията

От Ейми Нортън, 26 април 2017 г. Какво наистина представлява колоноскопията

За съжаление, „по някаква причина, ние заобикаляме въпроса за скрининга на тези хора по -агресивно“, казва той.

Тъй като се правят повече изследвания за връзката между тютюнопушенето и рака на дебелото черво, тютюнопушенето може да се признае като рисков кето диета мнения фактор, който трябва да предизвика по -ранен скрининг. Докато това не се случи, ако сте или сте пушач, говорете с Вашия лекар дали сте кандидат за по -ранни тестове.

Имайте предвид, че никога не е късно да се откажете от тютюнопушенето. Според Imperiale, „Ако пушачът се откаже от навика, въпреки че отнема време, докато тялото се върне към способността си да възстановява увредената ДНК, това се случва с течение на времето. “

Абонирайте се за нашия бюлетин за грижа за рака!

Най -новото в рака на дебелото черво

Събуждане за колоректален рак, който не искахме-но се нуждаем

От Софи М. Балзора, 8 септември 2020 г.

Смъртта на Чадуик Боузман подчертава променящите се тенденции в колоректалния рак

Американците получават колоректален рак във все по -млада възраст, а чернокожите са в най -висок риск, казват експерти.

От Шари Роан 2 септември 2020 г.

Пандемията COVID-19 може да влоши различията в скрининга на колоректален рак

Прожекциите намаляват, а също така и изследвания и застъпничество, посветени на преодоляването и затварянето на пропуските в здравеопазването на CRC.

От Ванеса Етиен, 29 юли 2020 г.

Скрининг на колоректален рак: Ключът към фамилната история за определяне на възрастта за начало

Насоките показват, че хората с фамилна анамнеза за колоректални полипи или рак трябва да бъдат изследвани по -рано. Много от тях обаче не са, казва ново проучване. . .

От Шари Роан, 23 април 2020 г.

Никога твърде млад: 30-нещо се бори с наследствения рак на дебелото черво

Лекарят каза на Уес Хенсел, че не е изложен на риск от рак на дебелото черво. Той сгреши.

От Melba Newsome 14 октомври 2019 г.

След диагностицирането на рака на дебелото черво, певицата Уейд Хейс прави всеки ден от значение

До 14 ноември 2017 г.

Забавете необходимата колоноскопия на свой собствен риск

След като изследването на изпражненията покаже потенциални проблеми, бързото проследяване може да бъде от ключово значение, установява проучването.

От Ейми Нортън, 26 април 2017 г.

Какво всъщност представлява колоноскопията?

Много хора се притесняват от колоноскопия, но наистина ли процедурата е толкова лоша? Експертите и пациентите претеглят.

От Кати Касата, 7 април 2016 г.

8 съвета за диета за предотвратяване на рак на дебелото черво

Искате да намалите риска от рак на дебелото черво? Откажете се от тютюнопушенето, отслабнете, бъдете активни и се храните добре, защото вашата диета може да бъде основен фактор за рак на дебелото черво. . .

От Даяна Родригес, 23 септември 2014 г.

Аспиринът може да намали риска от рак на дебелото черво, но на каква цена?

Жените, които приемат аспирин, може да са с намален риск от колоректален рак, според ново проучване, но ползите може да не надвишават рисковете.

До 16 юли 2013 г. “

Трябва ли да пиете сок от нар за борба с възпалението на RA? Елена Веселова/Алами

През последните години се наблюдава нарастващ интерес към потенциалните ефекти на някои напитки за хора с ревматоиден артрит (RA). Както авторите на обзор, публикуван през октомври 2020 г. в списание Nutrients, казаха: „Напитките имат ключова роля в мозайката на автоимунитета при РА и потенциал да променят микробиома, което води до последични ефекти върху възпалителните пътища. “

Напитките, заедно с диетата и други фактори на начина на живот, могат да повлияят на много процеси в организма, които засягат болестите, отбелязват авторите, цитирайки начина, по който кафето или чаят изглежда намаляват възпалението, докато други напитки променят чревния микробиом, който взаимодейства с имунната система.

СВЪРЗАНИ: 7 храни, които се борят: Усилватели на имунната система

Сокът от нар е особено интригуващ за RA

Сокове от плодове, богати на естествени антиоксиданти, открити в някои растения, известни като полифеноли, са привлекли допълнително внимание от изследователите. Авторите на хранителните вещества пишат, че плодовите сокове са свързани с благоприятни ефекти при няколко състояния, включително диабет, възпалително заболяване на червата, атеросклероза и някои метаболитни нарушения.

Наровете са особено фокусирани върху изследванията. Тези тъмночервени плодове с твърда кожа, обграждащи рубиненочервени семена (известни като арили), се наричат ​​суперхрана. Техният сок, някога нишов продукт, сега може да бъде закупен в много супермаркети и други магазини, които продават хранителни стоки.

СВЪРЗАНИ: Храни, подходящи за RA: Десерти за борба с възпаленията

Потенциални ползи за здравето от сок от нар

Изследванията върху мишки показват, че екстрактът от нар намалява тежестта на колаген-индуциран артрит, възпаление на ставите и нивата на кръвен възпалителен маркер интерлевкин 6 (IL-6).

Други проучвания разглеждат възможния ефект на сока върху сърдечно заболяване, състояние, което се счита за съпътстваща болест за хората с RA. Повечето от тези проучвания са направени в епруветки или при мишки, но малък брой са направени при хора. Едно проучване, публикувано в British Journal of Nutrition, установи значително намаляване на триглицеридите, мазнини, открити в кръвта, след като субектите приеха 400 милиграма (mg) масло от семена от нар на ден в продължение на един месец (общият холестерол в кръвта на участниците не е слез долу).

Ранни, но обещаващи противовъзпалителни ефекти

В преглед, публикуван в Advanced Biomedical Research, ирански учени нарекоха нара „мощен антиоксидант“ и заявиха, че различните съединения, открити в плодовете, имат антихипертензивни и противовъзпалителни свойства, наред с други ползи.

Обещаващо проучване, публикувано в European Journal of Clinical Nutrition през януари 2017 г., сравнява участниците, на които се дават две 250 mg капсули екстракт от нар на ден с тези, приемащи плацебо. В края на два месеца хората, приемащи екстракта, съобщават за по -малко подуване на ставите и интензивност на болката, плюс по -високи кръвни нива на глутатион пероксидаза (GPx), което помага за защита срещу окислително увреждане. (С-реактивният протеин, скоростта на утаяване на еритроцитите и други важни кръвни маркери остават непроменени.)

СВЪРЗАНИ: Внимавайте за тези алтернативни терапии за ревматоиден артрит

Все още са необходими по -стабилни проучвания

Експертите предупреждават, че макар тези резултати да са обещаващи за хората с РА, са необходими по -големи проучвания при хора, за да ги потвърдят и да дадат по -добри насоки за количеството и формата на нар или неговите сокове, които биха могли да бъдат най -ефективни.

Сок от нар и възможни лекарствени взаимодействия

Допълнително усложняват картината въпросите дали сокът от нар, подобно на сока от грейпфрут, може да повлияе на скоростта на усвояване на често използваните лекарства. „Проблемът с усвояването на лекарствата е потенциален проблем със сока от нар“, казва Густаво Карбоне, д -р, ревматолог от здравната система на Университета в Маями във Флорида. Това е така, защото в лабораторията е доказано, че плодовете пречат на CYP3A4 и CYP2C9, същите чревни ензими, които сокът от грейпфрут е известен като инхибитор.

Списъкът с лекарства, които не трябва да се приемат със сок от грейпфрут, е дълъг. Той включва някои статинови лекарства, които понижават холестерола, включително Zocor (симвастатин), Lipitor (аторвастатин) и Pravachol (правастатин); някои лекарства за понижаване на кръвното налягане, като Afeditab CR (нифедипин); някои лекарства против тревожност, като BuSpar (буспирон); лекарства против аритмия като Cordarone (амиодарон); и други.

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) предупреждава, че пиенето на сок от грейпфрут, когато сте на тези лекарства, предотвратява пълното метаболизиране на лекарството, така че повече може да навлезе в кръвта и да остане там по -дълго, което води до потенциално опасни нива на лекарството във вашия тялото и при допълнителни странични ефекти.

СВЪРЗАНИ: 5 храни, които хората с РА трябва да избягват

Бъдете внимателни и внимателни засега

По -малко е ясно дали сокът от нар има същия ефект, тъй като са проведени малко проучвания при хора. Изследване, публикувано в European Journal of Drug Metabolism and Pharmacokinetics, заключава, че макар че е възможно сокът от нар да създаде проблеми с метаболизма на лекарствата, никой не може да каже със сигурност без повече изследвания.

В едно корейско проучване, тестващо сокове от нар и грейпфрут със статиновото лекарство Zocor (симвастатин), например, публикувано в същото списание през февруари 2015 г., сокът от грейпфрут повлиява лекарството, но сокът от нар не.

И все пак, докато допълнителни изследвания не изяснят въпроса, ако Вашият лекар Ви е казал да се избягвате от сока от грейпфрут поради приеманото лекарство, може да искате да избягвате семената от плодове от нар заедно със сока и екстрактите им – и да имате вместо това ябълка.

Абонирайте се за нашия бюлетин за ревматоиден артрит!

Най -новото в ревматоидния артрит

Интелигентно здраве: Опитах криовибрация VibraCool за моя ревматоиден артрит – и ето какво се случи

От Черил Кроу, 12 април 2021 г.

Смеещ се автор отнема смъртоносна сериозна тема: Борба за здравно осигуряване

Понякога си мисля, че ме искаш мъртъв … И аз съм тук, за да живея. И изглежда, че тези неща понякога се изключват взаимно. – Джени Лоусън, от „Счупен (…

От Бет Левайн, 6 април 2021 г.

Възпалението може да допринесе за влошаване на дългосрочните нива на оцеляване при хора с ревматично заболяване

Младите възрастни с псориазис, лупус и RA са изправени пред по -висок риск от смърт от инфаркт, показва проучването.

От Беки Ъпъм, 5 април 2021 г.

Интелигентно здраве: Опитах телездраве за виртуална реалност за хронична артритна болка – и ето какво се случи

От Черил Кроу 2 март 2021 г.

8 неща, които хората с ревматоиден артрит трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Научете за безопасността, ефективността и значението на ваксините срещу COVID-19, ако вие или ваш близък живеете с ревматоиден артрит.

От Мерил Дейвидс Ландау 8 февруари 2021 г.

По -лош ли е вашият ревматоиден артрит, отколкото си представяте?

Не бързайте да отхвърляте симптомите си като „нормални. ”Внимавайте за тези признаци, че трябва да се обадите на Вашия лекар.

От Брайън П. Дънли, 4 февруари 2021 г.

7 от най -добрите приложения за активност за хора с ревматоиден артрит

Опитайте тези тракери за активност, ако артритът пречи на тренировките ви.

От Майкъл Долан, 7 януари 2021 г.

6 начина да извлечете максимума от телемедицинското си посещение при вашия ревматолог

С пандемията COVID-19 посещенията за телездраве за управление на РА станаха по-чести от всякога. Изпробвайте тези съвети, за да се възползвате максимално от виртуалното си посещение.

От Ерика Патино, 17 ноември 2020 г.

Предварително са представени нови насоки за лекарства за лечение на ревматоиден артрит

Експерти от Американския колеж по ревматология са хвърлили нов поглед върху изследването и препоръчват предварително най -добрите лекарства за лечение на РА.

От Мерил Дейвидс Ландау 10 ноември 2020 г.

7 съвета как да останете активни у дома с RA

Прекарвате повече време от всякога у дома, но упражненията все още са от решаващо значение – особено при RA. Опитайте тези съвети, за да разклатите тренировката си или да започнете. . .

От Ерика Патино, 22 октомври 2020 г. “

Дейвид Хариган/

Диабетът тип 1 е сложно заболяване, което изисква постоянно наблюдение на нивата на кръвната захар (захар), приема на храна, упражненията и др. Дори хората, които от години живеят с това състояние, може да имат въпроси как най -добре да се справят с него.

„Диабетът тип 1 е управляем, но има много, за да се грижите правилно за себе си“, казва Карън Лау, регистриран диетолог и сертифициран преподавател по диабет (CDE) в Диабетния център Joslin в Бостън. „Така че хората ще имат много въпроси, особено ако току -що са били диагностицирани. ”

Тук Лау отговаря на някои често задавани въпроси, които хората с диабет тип 1 имат към екипа си за грижи:

1. Какво мога да ям с диабет тип 1?

„Можете да ядете почти всичко и всичко“, отбелязва Лау. „Всъщност става въпрос за това да се научите да балансирате храненията и да намерите храни, които са здравословни за вас. „Тъй като преработените храни са склонни да повишават кръвната захар по -бързо, най -добре е да ги избягвате или поне да се опитате да ограничите консумацията, добавя Лау. Работете с регистриран диетолог или CDE, за да разработите хранителен план, който да работи за вас.

2. Мога ли да пия алкохол?

Да, но умерено, казва Лау. Американската сърдечна асоциация определя здравословната консумация на алкохол като една напитка на ден за жени и две напитки на ден за мъже. Не забравяйте да ядете малко въглехидрати преди или докато пиете, тъй като алкохолът може да причини ниска кръвна захар.

3. Трябва ли да обмисля използването на технология като инсулинова помпа или непрекъснат глюкозен монитор?

Технологиите могат да помогнат, но Лау не смята, че непременно ще имате нужда от инсулинова помпа или непрекъснат глюкозен монитор-освен ако нямате проблеми с контролирането на кръвната захар или смятате, че високотехнологичната помощ може да подобри качеството ви на живот. „Понякога, когато хората са диагностицирани за първи път, те ще бъдат претоварени, ако предложите, че се нуждаят от устройство, което постоянно следи кръвната захар“, обяснява тя. „Те се притесняват, че това означава, че също трябва постоянно да се тревожат за това. ”Колко често трябва да проверявате кръвната захар, варира. Може обаче да се наложи да проверявате поне четири пъти на ден – преди всяко хранене и преди лягане. Проверката един до два часа след хранене също може да бъде полезна. Lau препоръчва като начало да редувате избраните от вас ястия. „Например можете да проверите след закуска в понеделник, обяд във вторник или вечеря в сряда“, казва тя. „Това ви помага да научите как различните храни ви влияят. ”Ако проверявате кръвната захар и забелязвате много възходи и спадове, тогава може да се възползвате от технология като инсулинова помпа или непрекъснат глюкозен монитор, която може да ви помогне да поддържате нива в рамките на целевия диапазон. Говорете с Вашия лекар колко често трябва да тествате и какъв трябва да бъде вашият целеви диапазон.

4. Ще ми трябват ли други лекарства освен инсулин?

Накратко, може би. Въпреки че повечето диабет тип 1 могат да бъдат лекувани с инсулин, здравословна диета, упражнения и редовно изследване на кръвната захар, някои хора ще се нуждаят от допълнително лечение. Може да се нуждаете и от други лекарства, ако управлявате други състояния в допълнение към диабета. Например, тъй като диабет тип 1 увеличава риска от сърдечни заболявания, Вашият лекар може да Ви предпише допълнителни лекарства, ако имате висок холестерол или високо кръвно налягане. Те могат също така да препоръчат ежедневен аспирин за защита от инфаркт и подобряване на кръвообращението.

5. Какви ресурси са налични, ако се нуждая от помощ при лечението на диабет тип 1?

Според Лау, ако имате диабет тип 1, трябва редовно да се консултирате с екип за грижи, който включва вашия лекар за първична помощ, ендокринолог, диетолог и CDE. Те могат да работят с вас, за да се уверят, че управлявате добре състоянието си, и да ви дадат насоки за подходяща диета и планове за упражнения, за да сте здрави. В допълнение, групи като Американската диабетна асоциация (ADA) предлагат подкрепа за тези с всички форми на диабет, включително тип 1.

6. Какво мога да направя, ако не изпитам предупредителните симптоми за ниска кръвна захар (несъзнаване на хипогликемия)?

Ниската кръвна захар или хипогликемията засягат различните хора по различен начин. Въпреки че има общи симптоми – слабост, умора, изтръпване на пръстите – не всеки с диабет тип 1 ще ги изпита, според Diabetes UK. Това е особено вярно за хора, които са имали това състояние дълго време. По -честото изследване на кръвната захар или използването на инсулинова помпа или непрекъснат глюкозен монитор може да помогне.